BIO
Basilicum - Italiano Classico Organic (BIO)
Artikelnummer: 8711117910176 / 91017Basilicum - Italiano Classico Organic (BIO)
Ocimum basilicum
De bekende Italiano Classico basilicum waarvan pesto wordt gemaakt. Het blad kan vers, ingevroren of gedroogd (in een goed afgesloten blik/pot) bewaard worden.
Zaaien van begin april-augustus in een kweekbak en na 4 weken uitplanten in de tuin of in bloempotten. Binnenshuis opkweken.
Basilicum houdt van warmte en kiemt, mits de temperatuur hoog genoeg is, snel. Zaai binnenshuis en zorg voor luchtige grond. Je kunt hiervoor zaaigrond kopen of bijvoorbeeld potgrond mengen met zand. Bedek de zaden met een heel dun laagje zand of vermiculiet. Zorg voor voldoende warmte. Na 4 weken uitplanten. Of direct in een bloempot zaaien en iets uitdunnen. Zorg er steeds voor dat de grond niet uitdroogt. Basilicum houdt van warmte en water. Tip: verspeen de jonge plantjes per bosje (plugje). Zo krijg je een mooi, vol bosje basilicum.
Toepassing in pot: ja
Zaaitijd binnen: april-juli
Zaaitijd buiten: juni-augustus
Oogsttijd: juli-september
Zaden per gram: 600
Inhoud: ca. 1 gram